حسابداری پیمانکاری

حسابداری پیمانکاری یکی از انواع حسابداری است که برای مدیریت و ثبت سوابق مالی و مالیاتی شرکت‌ های پیمانکاری کاربرد دارد و شامل ثبت و رصد هزینه‌ ها، درآمدها، دارایی‌ ها و بدهی‌ ها می باشد. این نوع حسابداری شرکت‌ های پیمانکاری را قادر می سازد تا بتوانند نقشه های مالی و مالیاتی خود را […]

نکته: در صورتی که نیازمند قرار گرفتن آموزش خاص و یا مطلبی به صورت رایگان در حوزه های حسابداری و کامپیوتر هستید آن را در قسمت نظرات همین صفحه وارد کنید.

حسابداری پیمانکاری یکی از انواع حسابداری است که برای مدیریت و ثبت سوابق مالی و مالیاتی شرکت‌ های پیمانکاری کاربرد دارد و شامل ثبت و رصد هزینه‌ ها، درآمدها، دارایی‌ ها و بدهی‌ ها می باشد. این نوع حسابداری شرکت‌ های پیمانکاری را قادر می سازد تا بتوانند نقشه های مالی و مالیاتی خود را بهبود بخشند، تصمیم‌ گیری‌ های استراتژیکی موثر و کارآمد داشته باشند و درنهایت به قابلیت ارائه گزارش‌ ها و صورت‌ های مالی به مشتریان و مراجع مالیاتی را دست یابند. اگر شما هم می خواهید بدایند اصول و قوانین پیمانکاری در حسابداری چیست و چه کاربردی دارد، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

حسابداری پیمانکاری چیست
حسابداری پیمانکاری چیست

حسابداری پیمانکاری چیست

حسابداری پیمانکاری چیست؟ حسابداری پیمانکاری همانطور که اشاره شد، شکل دیگری از حسابداری به شمار می رود که به ثبت و گزارش معاملات مربوط به پروژه‌ های پیمانکاری از جمله هزینه‌ ها، درآمدها و پیشرفت پروژه‌ ها می‌ پردازد.

پیشنهاد ویژه: اگر به دنبال بهترین و کامل ترین کلاس آموزش حسابداری از صفر تا صد هستید، پیشنهاد می کنیم از آموزش رایگان حسابداری از مبتدی تا پیشرفته آریا تهران دیدن کنید. همچنین شما با شرکت در دوره حسابداری فنی حرفه ای ویژه بازار کار آریا تهران، که جزو برترین و معتبرترین آموزشگاه های حسابداری در ایران می باشد، می توانید علاوه بر کسب مهارت های تخصصی حسابداری، مدرک معتبر فنی حرفه ای نیز دریافت کرده و در کوتاه ترین زمان وارد بازار کار شوید.

این نوع رشته حسابداری معمولا به دنبال تهیه گزارش‌ های قانونی، گزارش درآمد، هزینه و سود پروژه و ثبت اطلاعات صورت‌ حساب‌ ها می باشد. سیستم اطلاعات حسابداری شرکت های پیمانکاری به عنوان اصلی ترین زیر مجموعه این سیستم، اطلاعات مالی مختلفی را در اختیار متقاضیان این نوع اطلاعات، به ویژه مدیران هر سازمان قرار می‌ دهد.

اطلاعات حسابداری می بایست دارای ویژگی‌ های خاصی باشد تا بتواند در فرآیند تصمیم‌ گیری کاربرد داشته باشد. ویژگی‌ های کیفی این گونه اطلاعات شامل مرتبط بودن و قابلیت اتکاء از جمله ویژگی های مهمی است که بر میزان به کارگیری اطلاعات به‌ موقع موثر است.

نرم افزار حسابداری پیمانکاری به عنوان یکی از ماژول‌ های سیستم حسابداری به طور مستقل امور مربوط به پروژه‌ ها و قراردادها را به صورت مستقل از دید پیمانکار انجام می دهد.

پیشنهاد ویژه: اگر به فعالیت در زمینه حسابداری مالیاتی علاقه مند هستید، جهت آشنایی و تسلط بر مباحث و قوانین مالیاتی، پیشنهاد می کنیم از دوره حسابداری مالیاتی آریا تهران استفاده کنبد.

آموزش حسابداری پیمانکاری
آموزش حسابداری پیمانکاری

آموزش حسابداری پیمانکاری

در ادامه مقاله حسابداری پیمانکاری pdf، قصد داریم به آموزش حسابداری پیمانکاری بپردازیم. به طور کلی، یکی از ملزومات مهم برای حسابداران، شرکت در دوره های آموزشی حسابداری امور پیمانکاری، تهیه جزوه حسابداری پیمانکاری علمی کاربردی، تسلط داشتن بر نحوه حسابداری پیمانکاری و مراحل حسابداری پیمانکاری، مطالعه نکات حسابداری پیمانکاری و قوانین حسابداری پیمانکاری، دانلود پاورپوینت حسابداری پیمانکاری و… می باشد. این امر نه تنها باعث افزایش دانش و توانایی شما در این زمینه می شود، بلکه می تواند به رشد و ارتقاء شغلی شما منجر شود.

شرکت در دوره های تخصصی، می تواند به شما کمک کند تا بتوانید مهارت و تجربه خود را در این زمینه افزایش دهید و بعنوان یک حسابدار حرفه ای فعالیت کنید و درآمد بالا داشته باشید.

با شرکت در دوره های آموزشی آموزشگاه حسابداری آریا تهران می توانید با جدیدترین و به روزترین مباحث آموزشی حسابداری پیمانکاری آشنا شده و در این حوزه تخصص های لازم را کسب کنید و برای ورود به بازار کار آماده شوید. ما در بهترین سایت حسابداری همه چیز را برای یادگیری شما فراهم کرده ایم. اگر می خواهید به منابع کامل و جامعی از مطالب درباره حسابداری دسترسی داشته باشید، حتما بهترین مقالات حسابداری رایگان آریا تهران را بررسی کنید.

سرفصل دوره حسابداری پیمانکاری شامل کلیه مباحث اولیه حسابداری، مبانی حقوقی قراردادها، استانداردهای حسابداری، پیمانکاری ارزی، مدیریت هزینه در پیمانکاری، مدیریت ریسک پروژه‌ ها و قانون کار و تامین اجتماعی و… می باشد. شما در پایان دوره علاوه بر کسب مهارت های تخصصی در این زمینه می توانید نمونه سوالات مصاحبه حسابداری و مدرک معتبر فنی حرفه ای دریافت کنید که این امر به شما کمک می کند تا بتوانید در کوتاه ترین زمان وارد بازار کار شوید و یا به ارتقاء شغلی دست یابید.

پیشنهاد ویژه: جهت مشاهده آموزش نحوه حسابداری حقوق و دستمزد، بر روی لینک کلیک کنید.

فیلم آموزش حسابداری پیمانکاری

اگر عبارتی نظیر حسابداری پیمانکاری اموزش، حسابداری پیمانکاری اپارات، فیلم ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری پیمانکاری، فیلم آموزشی تمرین حسابداری پیمانکاری، فایل حسابداری پیمانکاری و… را سرچ کرده اید و به دنبال مشاهده آموزش تصویری درباره حسابداری پیمانکاری هستید، در این قسمت به زودی برای شما عزیزان فیلم آموزش حسابداری پیمانکاری نیز قرار خواهد گرفت.

وظایف حسابداری پیمانکاری

یکی از سوالاتی که ممکن است در این زمینه برای شما ایجاد شود این است که وظایف حسابداری پیمانکاری چیست؟ درواقع حسابداری پیمانکاری پروژه، با توجه به اندازه و سطح شرکت، دارای وظایفی مشخص می باشد. معمولا ساده ترین وظایف حسابداری شرکتهای پیمانکاری، انجام امور اولیه حسابداری و رسیدگی به حساب‌ های مالی می باشد.

این افراد می بایست وظایفی مربتط با پیمانکاری، گزارش دهی، کنترل و همکاری را به خوبی انجام دهند. بسیاری از امور حسابداری ثبت هزینه‌ ها، تفکیک پروژه‌ ها نسبت به هزینه آن‌ ها، ثبت اسناد تنخواه، ثبت حساب‌ های پیمانکاران دست دوم، ثبت دفاتر قانونی پیمانکاری، طراحی کدینگ حساب‌ ها، ثبت پیش دریافت‌ ها، ثبت ضمانت نامه‌ های دریافتی و پرداختی و انتخاب روش حسابداری از جمله وظایفی است که حسابدار می بایست قبل از شروع پروژه انجام دهد.

اما وظایف حسابداری پیمانکاری دولتی، فقط به همین موارد ختم نمی شود. درواقع حسابدار به کسی گفته می شود که لیست مخارج و هزینه‌ ها را به کارفرما گزارش کند. صورت مالی پروژه‌ ها را تهیه نماید. علاوه بر این از دیگر وظایف حسابداری پیمانکاری طرح های عمرانی یا شرکتی، می توان به ارائه لیست بدهکاران و بستانکاران بر اساس تفکیک پروژه و ارائه لیست چک‌ های دریافتی و پرداختی اشاره کرد.

علاوه بر این، حسابدار باید به امور کنترل ورود و خروج انبار را نیز مسلط باشد. در برخی مواقع ممکن است از حسابدار درخواست شود تا برای سرکشی به پروژه‌ ها سر بزند. همچنین حسابدار باید با مدیران بالادستی و حسابرسان مستقل در شرکت ارتباط خوبی برقرار کند. بدون دریافت گزارش و صورت مالی از حسابداران پایین دستی، حسابدار پیمانکاری قادر نخواهد بود که گزارشات خود را به خوبی تهیه کند.

پیشنهاد ویژه: اگر می خواهید بدانید انواع مفاصا حساب چیست و اطلاعات کامل و جامعی در این باره بدست آورید، حتما مقاله مفاصا حساب چیست را مطالعه کنید.

حسابداری شرکتهای پیمانکاری چیست

در پاسخ به سوال حسابداری شرکتهای پیمانکاری چیست، باید بگوییم که در شرکت های پیمانکاری، سیستم حسابداری پیمانکاری جزء مهم ترین زیر سیستم ها محسوب می شود، چرا که سیستم حسابداری پیمانکاری اطلاعات متنوعی را به متقاضیان ارائه می دهد.

از جمله ویژگی‌ های کیفی این اطلاعات می توان به مرتبط و قابل اتکا بودن اشاره کرد که سبب می شود اطلاعات موثر به موقع استفاده شوند و کارایی داشته باشد. عملیات حسابداری پیمانکاری که به صورت مستقل سبب پیشرفت عملیات پروژه می گردد، جزء نمونه‌ های حسابداری به شمار می رود.

کدینگ حسابداری پیمانکاری
کدینگ حسابداری پیمانکاری

کدینگ حسابداری پیمانکاری

جدیدترین کدینگ حسابداری پیمانکاری چیست؟ در شرکت‌ های حسابداری پیمانکاری خدماتی یا سایر شرکت های دیگر، هر ثبت کدینگ مخصوص به خود را دارد، در ادامه به چند نمونه از کدینگ حسابداری پیمانکاری اشاره شده است. کدینگ‌ های حسابداری پیمانکاری عبارتند از:

۴۰۰.۰۰۰.۰۰۱ ریال به بالاماشین آلات: ۱۲۳۰۰۳تنخواه‌گردان‌ها: ۱۱۱۰۰۲موجودی کالا: ۱۱۳
حسابها و اسناددریافتنی: ۱۱۲وجوه نقد: ۱۱۱قراردادها: ۹۱۳۰۰۲هزینه‌های عمومی: ۷۲۱۰۰۲

جهت دریافت راهنمایی درباره کدینگ حسابداری پیمانکاری اکسل و همچنین کدینگ حسابداری پیمانکاری سپیدار می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

ثبت های حسابداری پیمانکاری
ثبت های حسابداری پیمانکاری

ثبت های حسابداری پیمانکاری

ثبت های حسابداری پیمانکاری pdf (ثبت حسابداری پیمانکاری) به چه صورت هستند؟ حسابداری پیمانکاری نیز مانند سایر گرایش‌ های حسابداری نیازمند ثبت رویدادها می باشد که در ادامه به چند نمونه مثال حسابداری پیمانکاری از ثبت های حسابداری پیمانکاری با مثال اشاره خواهیم کرد:

پیشنهاد ویژه: جهت دانلود رایگان ثبت های حسابداری، بر روی لینک مذکور کلیک کنید.

ثبت حسابداری مطالعات مقدماتی طرح

دفاتر کارفرمادفاتر پیمانکار
هزینه مطالعاتی طرح ***
بانک ***
ثبتی ندارد

ثبت حسابداری مطالعات تفضیلی طرح

دفاتر کارفرمادفاتر پیمانکار
هزینه تفضیلی طرح ***
بانک ***
ثبتی ندارد

ثبت حسابداری ابطال ضمانتنامه شرکت در مناقصه

دفاتر کارفرمادفاتر پیمانکار
حساب انتظامی ***طرف حساب انتظامی ***
ضمانتنامه شرکت در مناقصه ***ضمانتنامه شرکت در مناقصه ***
طرف حساب انتظامی *** حساب انتظامی***
ضمانتنامه شرکت در مناقصه ***ضمانتنامه شرکت در مناقصه ***

تفاوت حسابداری پیمانکاری و بازرگانی

تفاوت حسابداری پیمانکاری و بازرگانی در چیست؟ همانطور که تا به اینجای مقاله متوجه شدید، حسابداری پیمانکاری یکی از انواع شاخه های حسابداری محسوب می شود که به ثبت و گزارشگری پروژه‌ های مالی پیمانکاری می‌ پردازد.

این نوع حسابداری با دیگر انواع حسابداری از جمله حسابداری صنعتی و بازرگانی دارای تفاوت هایی می باشد. به طور مثال یکی از تفاوت حسابداری پیمانکاری و بازرگانی و سایر حسابداری ها در این است که پروژه‌ های پیمانکاری معمولا دارای طول عمر و مدت زمان طولانی تری هستند و هزینه‌ ها و درآمدهای آن‌ ها در طول زمان شناسایی می‌ شوند.

نرم افزار حسابداری پیمانکاری
نرم افزار حسابداری پیمانکاری

نرم افزار حسابداری پیمانکاری

بهترین نرم افزار حسابداری پیمانکاری ساختمانی چیست؟ همانطور که می دانید شرکت های پیمانکاری می بایست از اصول و استانداردهای خاص تبعیت کنند و برخورد با دولت و سازمان امور مالیاتی در برخی مواقع می‌ تواند برای آن‌ ها کار بسیار دشوار و پیچیده ای باشد.

دانلود نرم افزار حسابداری پیمانکاری تحت اکسل می‌ تواند اجرای این فرآیند را ساده سازی کند. نرم افزار حسابداری پیمانکاری تدبیر و فرداد این امکان را برای شما فراهم می کنند تا بتوانید به طور همزمان چندین پروژه و تحلیل مالی را مدیریت کنید. از جمله قابلیت‌ های مهم نرم افزار حسابداری پیمانکاری و ساختمانی فرداد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قابلیت محدود کردن سطح دسترسی کاربر به زیرسیستم حوزه فعالیت
  • امکان طراحی گزارش‌ های سفارش بنا به نیاز مشتری
  • و سایر امکانات دیگر…

درنهایت باید به این نکته توجه داشته باشید که بر اساس قانون سامانه مودیان که از ابتدای سال ۱۴۰۲ بر تمام مودیان اجباری شده است و همه مشمولان این قانون می بایست صورت حساب های مالیاتی خود را ارسال نمایند، از ارسال صورت حساب مالیاتی سازمان خود غافل نشوید، در غیراین صورت باید منتظر جرایم سامانه مودیان باشید.

استاندارد حسابداری پیمانکاری

به طور کلی در استانداردهای حسابداری، موضوعی بعنوان استاندارد حسابداری پیمانکاری یافت نمی شود و در اصل استاندارد شماره ۹ حسابداری از مجموعه استانداردهای ۴۲ عددی، به بررسی مفاهیم مرتبط با خلاصه حسابداری پیمانکاری می‌ پردازد.

استاندارد شماره ۹ حسابداری با عنوان استاندارد حسابداری پیمان‌ های بلندمدت معروف است. این استاندارد، مربوط به حسابداری پیمانکار است و به کارفرمایان هیچ گونه ارتباطی ندارد. برخی از نکات ارائه شده درباره استاندارد حسابداری پیمانکاری به شرح زیر می باشد:

پیمان بلند مدت: پیمان بلند مدت به منظور طراحی، تولید و یا ساخت دارایی که منفرد و قابل ملاحظه است و یا خدماتی که ارائه می شود بسته خواهد شد. مدت زمان مورد نیاز برای تکمیل این پروژه ها در طول چند دوره مالی متفاوت خواهد بود. به طور کلی دو نوع پیمان داریم که شامل پیمان مقطوع و امانی می باشد.

  • پیمان مقطوع: در پیمان مقطوع پیمانکار با یک مبلغ به توافق رسیده برای کل پروژه و با یک نرخ ثابت هر واحد انجام خواهد شد.
  • پیمان امانی: در پیمان امانی مخارج پرداخت شده به پیمانکار مشخص می باشد و دستمزد پیمانکار درصدی معین است.

حسابداری قراردادهای پیمانکاری

حسابداری قراردادهای پیمانکاری باید به صورتی تنظیم شوند که در پایان کار میزان سود و زیان دقیق پیمان مشخص شده و در حسابداری قراردادهای بلند مدت پیمانکاری نیز باید از اصول هزینه یابی سفارش کار تبعیت گردد.

از این رو هنگام نوشتن قراردادهای پیمانکاری باید یک حساب جداگانه در دفاتر افتتاحیه برای سهولت مراجعه به اسناد و مدارک نظیر حواله، انبار و… برای هر یک از شماره پیمان ها اختصاص داده شود. به طور کلی لیست قرارداد های پیمانکاری قراردادهای پیمانکاری به چند دسته تقسیم می‌ شود که به شرح زیر می باشد:

  • براساس واحدبها
  • مقطوع
  • امانی
  • براساس مواد و دستمزد
  • مدیریت و اجرا

حسابداری قراردادهای بلند مدت پیمانکاری

در حسابداری قراردادهای بلند مدت پیمانکاری، از هزینه یابی سفارش کار استفاده شده بهای تام شده آن ها نیز به ظور مجزا مشخص خواهد شد. موضوع مهمی که در حسابداری بلندمدت پیمانکاری باید به آن توجه کنید، مربوط به تعیین درآمد و هزینه در هر دوره مالی می باشد.

هنگام انعقاد قراردادهای بلندمدت پیمانکاری باید به چند نکته توجه کنید که در ادامه ذکر شده است:

  • هنگامی که قرار داد امضا شود، دوره هایی که در آن ها مخارج طرح مشخص می شود شروع می شود و در زمان تکمیل مدت قرارداد پایان می پذیرند.
  • مخارجی که قبل از انعقاد قرارداد توسط پیمانکاربرای شرکت در مناقصه ذکر می گردد، اگر قابل شناسایی باشد جزو بهای تمام شده و در صورتی که قابل تشخیص نباشد جزو هزینه‌ های دوره ثبت خواهد شد.

حسابداری پیمانکاری به انگلیسی

حسابداری پیمانکاری به انگلیسی به معنای Contract accounting می باشد.

جمع بندی

در این مقاله به ارائه مطالب درباره حسابداری پیمانکاری صفر تا صد پرداخته شد تا شما عزیزان بتوانید آشنایی کاملی درباره این نوع حسابداری بدست آورید. اگر به دنبال تحقیق حسابداری پیمانکاری هستید، پیشنهاد می کنیم از مطالب کامل این مقاله استفاده کنید. همچنین اگر سوال یا ابهامی درباره هر یک از موضوعات از قبیل فایل اکسل حسابداری پیمانکاری رایگان، ثبت حقوق و دستمزد در حسابداری پیمانکاری (ثبت حسابداری حقوق و دستمزد پیمانکاری)، حسابداری پیمانکاری روش درصد پیشرفت کار، عوامل حسابداری پیمانکاری، فرم های حسابداری پیمانکاری، روش درصد پیشرفت کار در حسابداری پیمانکاری چیست و… در ذهن شما باقی مانده است، می توانید در قسمت نظرات مطرح کنید تا کارشناسان ما به بهترین شیوه شما را راهنمایی کنند.

سوالات متداول
حسابداری پیمانکاری یعنی چه؟

حسابداری پیمانکاری به مجموعه ای از عملیات ثبت و رصد هزینه‌ ها، درآمدها، دارایی‌ ها و بدهی‌ ها گفته می شود که این امر به شرکت‌ های پیمانکاری کمک می‌ کند تا بتوانند نقشه مالی و مالیاتی خود را بهبود دهند و تصمیم‌ گیری‌ های استراتژیکی داشته باشند.

صورت وضعیت در حسابداری پیمانکاری چیست؟

صورت وضعیت پیمانکاری به نوعی سند گفته می شود که میزان کار ارائه شده در مدت زمان مشخص طبق قرارداد باید پرداخت شود. مهم ترین قسمت صورت وضعیت در حسابداری، تاییدیه کارفرما و مهندس ناظر است. پیمانکار می بایست در تهیه صورت وضعیت دقت و توجه بسیار بالایی داشته باشد تا هیچ گونه اشتباهی رخ ندهد.

وظایف حسابداری پیمانکاری چیست؟

همانطور که گفتیم حسابداری پیمانکاری پروژه، با توجه به اندازه و سطح شرکت، دارای وظایف مختلفی می باشد. معمولا ساده ترین وظایف حسابداری شرکتهای پیمانکاری، انجام امور اولیه حسابداری و رسیدگی به حساب‌ های مالی می باشد.